Storing hulp

Welke waterontharder is het handigst voor thuis?

Geplaatst op

Er zijn tal van waterontharders die je zou kunnen gebruiken voor thuis. Maar welke is nou het handigst? We nemen in dit artikel een aantal waterontharders met je door, vergelijken ze en geven je advies welke je het beste aan zou kunnen schaffen voor thuis. Lees snel verder om het te ontdekken en doe je voordeel met de informatie die we je geven.

Verschillende waterontharders

Het kan misschien lastig zijn om de juiste waterontharder te vinden. Er zijn er een aantal verkrijgbaar op de markt, dus hoe weet je nu welke de juiste is? We gaan je hierbij helpen. we nemen nu grofweg de soorten waterontharders met je door:

Fysische waterontharder 

Er is een waterontharder beschikbaar die we aanduiden als de fysische, dit is een waterontharder die werkt met een magneet. Het magnetisch veld zorgt ervoor dat kalk zich niet meer kan hechten aan de leiding. Een variatie hierop zijn apparaten met kristallen erin. 

Kalk uit water halen

Het is mogelijk om met een ionenwisselaar kalk uit het water te halen. Dit proces zorgt ervoor dat de calcium- en magnesiumionen worden verwisseld met die van natrium. Door middel van een hardheidstest kun je zien hoeveel kalk er in het water zit.

Welke ontharder raden we aan?

Het is het allermakkelijkste om een waterontharder op de waterleiding aan te sluiten die werkt met magnetische straling. Zoals gezegd zorgt het magnetisch veld ervoor dat de kalk zich niet meer hecht aan de leidingen in je woning. Ook apparaten, zoals de wasmachine en koffiezetapparaat, gaan langer mee en presteren beter. Daarnaast gebruik ze stukken minder stroom. Dat is prettig voor de portemonnee aan het einde van de maand.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden