Storing hulp

Wat zijn de voordelen van een pvc vloer

Geplaatst op

Wil je graag een nieuwe vloer voor in de woonkamer, keuken, slaapkamer of zelfs badkamer? heb je dan al eens nagedacht over pvc? In deze blog beschrijven we verschillende voordelen van een pvc vloer. Zo hebben we het bijvoorbeeld over de lange levensduur en het onderhoud.

Lange levensduur

Een pvc vloer is een stuk sterker dan laminaat of vloeren gemaakt van vinyl. De vloer is sterk en gaat daarom jarenlang mee. Door de goede slijtlaag zullen er ook nauwelijks grove beschadigingen ontstaan.

Makkelijk te onderhouden

Doordat een pvcvloer een glad oppervlak heeft, kan de vloer goed tegen vocht en is deze makkelijk te onderhouden. Dit onderhoud zou je kunnen doen door regelmatig te stofzuigen of dweilen zonder reinigingsmiddel. Hierdoor blijft de vloer het mooist. Maar het is natuurlijk wel mogelijk om de vloer schoon te maken met een reinigingsmiddel.

Geluiddempend

De vloeren hebben ook een zeer geluiddempende werking. Wanneer je in een tussenwoning woont, is deze vloer dus meer dan geschikt. Wanneer je de vloer wilt leggen, is het belangrijk dat je na gaat of de vloer ook daadwerkelijk gelegd mag worden. Dit komt omdat de vloer minimaal 10 decibel moet kunnen dempen. Omdat de pvc vloer al goed geluiddempend is, zal deze dus goed genoeg zijn.

Warmte doorlatend

De vloeren hebben de eigenschap om zich aan te passen aan de temperatuur van de omgeving. Wanneer je vloerverwarming hebt, wordt de warmte door het dunne pvc makkelijk doorgelaten. Hierdoor voelt de vloer gauw warm aan. De vloeren zijn dan ook zeer geschikt voor bij een vloerverwarming. Je hoeft dus niet bang te zijn voor eventuele beschadigingen. Waar je wel op moet letten is de lijm die gebruikt is. Te veel warmte kan er namelijk voor zorgen dat de lijm oplost.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden