Storing hulp

Wat moet je weten over draadfittingen?

Geplaatst op

Tijdens het installeren van verschillende voorwerpen, kunnen er best wat storingen ontstaan. Het fijnste is om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Je kunt om bijvoorbeeld onderdelen aan elkaar te maken een draadfitting gebruiken. Maar wat is een draadfitting nu precies? 

Wat is een draadfitting?

Een draadfitting kan gebruikt worden om twee losse onderdelen aan elkaar te verbinden. Wanneer dit gebeurt, wordt het geen geheel, maar zitten de onderdelen wel aan elkaar verbonden. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een lampfitting. De lamp wordt dan vastgemaakt aan de lampvoet. Naast de lampfittingen heb je ook een draadfitting. Hierbij worden verschillende draden aan elkaar verbonden. Binnen de fittingen zijn er dus meerdere verschillen. 

Hoe installeer je een fitting?

Bij het aansluiten van een fitting, moet er gekeken worden naar verschillende kleuren. De kleuren moeten op elkaar aangesloten worden. Zo wordt er in de meeste gevallen aangegeven welke kleur draad waarheen moet. De contactpuntjes moeten opengedraaid worden, waardoor je de stroomdraden in de gaatjes kan stoppen. Wanneer dit gedaan is, kunnen de contactpuntjes weer dichtgedraaid worden. 

Soorten lampfittingen

Voor verschillende lampen kun je ook fittingen gebruiken. Niet iedere lamp is hetzelfde, daarom heb je ook verschillende fittingen. Zo heb je bijvoorbeeld een grote fitting. Een van de grote fittingen is een E27. Deze heeft de meest standaard schroeffitting. De E in de E27 staat voor Edison. Dat is de naam van de uitvinder van de gloeilamp. De cijfers achter de E geven aan welke breedte de fitting bedraagt. Naast de grote fitting heb je ook een kleine fitting. Een van deze kleine fittingen is de E14. Ook heb je nog de GU10. Deze fitting wordt in de meeste gevallen gebruikt voor spotjes. Deze spotjes kunnen op erg veel verschillende plaatsen zitten. Bij sommige woningen zitten ze in de keuken, terwijl ze bij de ander weer in de woonkamer te zien zijn. 

Wat is de goede fitting?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is dat je erg veel verschillende soorten fittingen hebt. Het is wel zo belangrijk als je weet welke je dan nodig hebt. Om hierachter te komen, kun je op internet op zoek gaan. Je vindt daar erg veel handige tips.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden