Storing hulp

Wat moet ik doen tegen daklekkage?

Geplaatst op

Een daklekkage is een vervelende situatie. Het is nu zaak om de lekkage zo snel mogelijk te laten repareren. De mate van de lekkage speelt hier een belangrijke rol in. Een lekkage kan klein beginnen en vervolgens leiden tot grote schade. Het is goed om beginnende lekkage snel te spotten. Op deze manier houd je de schade beperkt. Is er sprake van een daklekkage? Lees dan snel verder wat je wel en niet moet doen.

Gelijk actie ondernemen

Wanneer je een daklekkage constateert is het zaak om gelijk in te grijpen. Pak een emmer, vuilnisbak of een andere bakvorm en plaatst deze onder het druppelende water. We raden aan om vervolgens gelijk te onderzoeken waar de lekkage precies vandaan komt. Komt het van regen of een leiding en gaat het om 1 lekkageplek of meerdere? Zo kun je ervoor zorgen dat het druppelende water niet nog meer schade veroorzaakt. We raden je aan contact op te nemen met een dakdekker. Dit kun je het beste lokaal doen. Woont je dus in Utrecht, neem dan contact op met een dakdekker in Utrecht.

Schade beperken

Pak een schroevendraaier en zoek de lekkage plek op. Dit klinkt misschien raar, maar we raden aan om met gereedschap een gat te prikken in je plafond. Op deze manier kan het water soepel naar beneden druppelen en verspreid het niet verder in de plafond laag.

Lekkage omleiden

Mocht de lekkage van regen afkomstig zijn dan kun je aan de buitenkant een stuk zeil plaatsen. Op deze manier wordt het regenwater omgeleid. Zo kun je de impact van de lekkage drastisch verminderen of zelfs tijdelijk stoppen.

Lekkage geluid dempen

In de tussentijd is het wachten op hulp. Mocht je last hebben van het druppelde water raden we aan om een plank of doek op de emmer te plaatsen. Deze breekt de val van de waterdruppels wat het geluid in sterkte reduceert.

Wat je niet moet doen bij een lekkage

Ga niet wachten hoe de lekkage zich ontwikkelt. Hoe langer je wacht hoe groter de schade wordt. De grootste illusie is dat het uit zichzelf weggaat. Zoals wanneer het stopt met regenen, dan stopt ook de lekkage. Dit lost het probleem niet op. Laat het zo snel mogelijk repareren door een ervaren dakspecialist. Op deze manier voorkom je dat je straks met de kosten zit van een grote ingrijpende reparatie.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden