Storing hulp

Wat kun je doen bij een stroomstoring?

Geplaatst op

Hoewel het niet heel vaak voorkomt, hebben we hier in Nederland soms ook wel te maken met een elektrastoring of stroomuitval. Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals bouwwerkzaamheden in de buurt die een elektriciteitskabel hebben geraakt of het doorslaan van de stoppen door kortsluiting. Wat kun je nu het beste doen in het geval van een elektrastoring? In deze blog geven we je een aantal tips waarmee je aan de slag kunt als het moment daar is.

Controleren

De eerste stap is het controleren en inventariseren van de grootte van de storing. Hebben je buren en je overburen er ook last van of is het enkel iets wat in jouw woning speelt? Is er een bericht van de energieleverancier op twitter? Probeer een beeld te krijgen van de situatie.

Als het blijkt dat het enkel in jouw woning een probleem is, dan is het goed mogelijk dat de stoppen zijn doorgeslagen. Heb je toevallig net een elektronisch apparaat aangesloten waarna de stroom uitviel? Misschien is er sprake geweest van kortsluiting of vroeg het apparaat teveel stroom?

Wachten of hulp inschakelen

Afhankelijk van wat de situatie is zul je twee dingen kunnen doen: wachten tot het probleem is opgelost of hulp inschakelen. Als het blijkt dat het probleem zich ook voordoet bij de buren, overburen en anderen uit de straat of je appartementsgebouw, neem dan contact op met de stroomleverancier om te controleren of er al nieuws is. Als het blijkt dat het probleem zich enkel voordoet bij jou in huis, dan kun je het beste hulp inschakelen in de vorm van een elektromonteur. Zij kunnen je helpen met diverse elektrastoringen.

Terwijl je wacht

Terwijl je aan het wachten bent tot het probleem is verholpen, of tot de monteur bij je voor de deur staat, kun je het beste zo min mogelijk gebruik maken van je koelkast of vriezer. Deze zijn immers ook uitgevallen, dus probeer de deur zo lang mogelijk gesloten te houden om de warmte tegen te houden. Doe de ramen dicht om ervoor te zorgen dat het binnen niet teveel afkoelt. De kachel zal mogelijk ook niet meer kunnen werken!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden