Storing hulp

Wat kan ik doen tegen houtworm?

Geplaatst op

Houten constructies kunnen op den duur te maken krijgen met houtworm. Dit is een insect dat simpelweg je hout opeet. Het is daarom belangrijk om snel te achterhalen of er houtworm leeft in jouw houten constructies. Dit kan in de schuur, maar ook op zolder zoals de constructie van het dak. Houtworm zorgt ervoor dat houten balken compleet uitgehold worden, waardoor je constructie instabiel wordt. Dit kan levensbedreigende situaties veroorzaken. Lees dus snel meer over wat je hiertegen kunt doen.

Waar heb ik precies mee te maken?

Houtworm leeft in hout en eet dit langzamerhand op. Dit zorgt voor bijvoorbeeld een holle balk. Dit gaat ten koste van de stevigheid van een houten constructie. We hebben in Nederland te maken met drie verschillende soorten houtwormen.

  • Houtworm
  • Boktor
  • Bonte knaagkever

Een houtworm is in feite een larve van de boktor of een houtwormkever. Deze kever legt eitjes in het hout. Zodra de eitjes uitkomen beginnen ze het hout op te eten. Een erg vervelende situatie, omdat jouw constructie hier onder lijdt. Houtworm bestrijden moet adequaat en zorgvuldig gebeuren. Schakel daarom altijd de specialist in. Zoals de ervaren houtworm bestrijders van Bescon.

Wat kan ik zelf doen tegen houtworm?

In de winkels zijn er diverse houtworm bestrijdingsmiddelen te verkrijgen. Desondanks raden we het af om zonder enige kennis over houtwormen deze strijd zelfstandig aan te gaan. Bij de bestrijdingsmiddelen komen gezondheidsrisico’s kijken en voor optimaal resultaat moet dit adequaat uitgevoerd worden. Anders loop je het risico dat houtworm blijft leven en dat biedt je op de lange termijn geen vooruitgang. Door dit aan te laten pakken door een ervaren specialist, wordt het in een keer opgelost. Daarnaast raden we aan om bij houten constructies goed in te gaten te houden of je plekken in het hout ziet ontstaan of veranderen. Dit soort signalen zijn belangrijk om vroegtijdig te herkennen. Zo kan je op tijd hulp inschakelen en bespaart dit ook verdere problemen. Wanneer houtworm over de hele constructie is verspreid, zorgt dit voor meer bestrijdingswerk en daarnaast voor een verhoogde risico op instortingsgevaar.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden