Storing hulp

Verzekeringen die je absoluut nodig hebt!

Geplaatst op

We hebben allemaal verzekeringen nodig, dit is voor ons eigen bestwil, soms zelfs verplicht door de overheid. Denk voor dit laatste bijvoorbeeld wanneer je een auto rijdt, dan is een WA-verzekering verplicht. Deze is om je eigen bestwil in het leven geroepen, zodat je niet met enorme schulden komt te zitten wanneer er schade aan andermans bezit of lijf aangebracht wordt door de auto. Het is slechts een voorbeeld. We nemen er meer met je  door in deze blog, lees snel verder.

Welke verzekeringen heb je nodig?

Willen je graag een aantal verzekeringen noemen die je zeker nodig hebt. In de introductie hebben we het al gehad over de

  • Autoverzekering, de WA-verzekering. Je kunt een uitgebreidere verzekering nemen. Allrisk verzekering, die ook de schade aan je eigen auto dekt. 
  • Er is ook een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Ook wel de AVP genoemd. Dit is een vrijwillige verzekering die ervoor zorgt dat wanneer bijvoorbeeld een van je kinderen een ruit in gooit per ongeluk, deze schade vergoed wordt. Het is verstandig deze verzekering te nemen, want wanneer er iets gebeurt, bijvoorbeeld iemand raakt gewond door een fout van jezelf, dan kan er een hoge schadeclaims komen, bijvoorbeeld wanneer iemand niet kan werken door het ongeval. Een AVP dekt de schade vaak tot 2 1/2 miljoen euro. En voor de kosten hoef je het niet te laten, want het is niet duur, slechts enkele euro’s per maand.
  • En dan hebben we natuurlijk nog de opstalverzekeringen, dit is wanneer iemand een koophuis heeft. Deze verzekering is niet verplicht volgens de wet, maar heel veel banken en hypotheekverstrekkers willen wel graag dat je deze afsluit. Zo ben je verzekerd voor schade aan je huis. Bijvoorbeeld wanneer het gestormd heeft en er allemaal dakpannen van het dak afgewaaid zijn. 
  • Alles wat in je woning is, valt onder de inboedelverzekering. Deze is belangrijk af te sluiten want je wilt natuurlijk, bijvoorbeeld bij een inbraak, toch wel een groot gedeelte van de spullen in dagwaarde terug zien.
  • Alom bekend en verplicht is de zorgverzekering die jouw medische kosten dekt wanneer je in het ziekenhuis belandt. Wel heb je een eigen risico van € 380, iets dat vroeger eerder geassocieerd werd met een particuliere verzekering, toen we dus nog het ziekenfonds hadden, maar nu is het gemeengoed geworden.

Dat waren de verzekeringen die je echt nodig hebt. Wil je meer weten ga dan even naar verzekering.nl daar kun je makkelijk zien wat de verschillende verzekeringen bieden en dit matchen met je eigen wensen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden