Storing hulp

Toffe ideeën voor je moderne kantoor.

Geplaatst op

Een kantoor verbouwen is een van de dingen waar je als ondernemer behoorlijk enthousiast van kan worden. In de meeste gevallen gaat dit samen met een groei van het bedrijf. Wanneer je budget hebt om je kantoor te verbouwen, dan wil je natuurlijk ook dat het helemaal top wordt als het gaat over het design. Dit moet praktisch en esthetisch aantrekkelijk zijn. Je wilt namelijk een bepaalde uitstraling naar je klanten toe. We nemen in deze blog een aantal tips met je door die er voor zorgen dat je een zeer praktisch en mooi kantoor kunt hebben. 

Hoe maak je een topdesign voor je kantoor? 

Natuurlijk licht is een essentieel onderdeel dat vaak over het hoofd wordt gezien bij het inrichten van een kantoor, maar het zou een van je belangrijkste overwegingen moeten zijn bij het ontwerpen en inrichten. Het zal namelijk een groot verschil maken.

Daglicht biedt een veel breder kleurenspectrum, waardoor het voor ons mensen gemakkelijker is om details te zien en taken uit te voeren. Er zijn talloze onderzoeken die aantonen dat natuurlijk licht de productiviteit verbetert, met name in productieomgevingen. 

Maak mooie pauzeruimtes

Pauzeruimtes zijn niet alleen een plek waar je werknemers kunnen lunchen – ze bieden ook een cruciale plek weg van het bureau, wat de creativiteit ten goede kan komen. Creëer dus flexibel te gebruiken pauzeruimtes voor informele babbels of gewoon voor een verandering van omgeving. Deze ruimtes nemen de barrières voor communicatie weg en stimuleren spontaniteit op kantoor.

Zorg voor voldoende opslag

Dit alles hierboven gaat echter verloren als je een eventueel opslagprobleem niet aanpakt. Opslag is vaak een bijkomstigheid wanneer bedrijven kantoorruimte huren, maar het is meestal de tweede grootste klacht – naast de temperatuur van het kantoor. Wanneer je je kantoorruimte gaat inrichten, zorg er dan voor dat je een opslagonderzoek uitvoert. Er zijn tegenwoordig veel goede opslagoplossingen op de markt, zoals halfhoge rolrekken, die minder ruimte innemen en toch licht doorlaten.

Identiteit in de ruimte brengen

Een goede manier om branding en functie te combineren, is om je identiteit te gebruiken als een ruimte-identificator. Een logo bijvoorbeeld. Een merknaam op de grond is ook heel leuk, en dan natuurlijk met de kleuren van het bedrijf. Ander idee: de verschillende kleuren van de vloer leiden naar verschillende kamers, waardoor er echt een hele mooie eenheid en spel met kleuren ontstaat.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden