Storing hulp

Met een waterontharder storingen voorkomen

Geplaatst op

In een woning kunnen verschillende storingen zich voordoen.Het kan gaan om de woontechniek of apparaten in huis; beiden zijn erg vervelend en kunnen in sommige gevallen goed voorkomen worden. In deze blog gaan we aandacht besteden aan schade door kalkaanslag en hoe je dit kunt voorkomen. Lees snel verder en voorkom een boel narigheid. 

Een waterontharder werkt behoorlijk preventief!

We willen je vertellen hoe een Waterontharder storingen in je woning kan voorkomen. Het principe is erg simpel. Wanneer je werkt met een magnetische waterontharder, dan zal deze ervoor zorgen dat kalk in het water opgelost blijft zitten. Op deze manier ontstaat er geen kalkaanslag in de douche, in de wasmachine, vaatwasser of in bijvoorbeeld de Senseo. Het is bekend dat apparaten waar kalkaanslag in zit, niet goed werken, meer energie vragen en sneller stuk gaan. Dat wil je natuurlijk niet. Een waterontharder werk behoorlijk preventief als het gaat over schade door kalkaanslag!

Is een waterontharder milieuvriendelijk?

Misschien heb je wel eens gehoord dat een waterontharder niet milieuvriendelijk is en vraag je je nu af waarom je aanraden om een waterontharder aan te schaffen? In zekere zin heb je gelijk: er bestaan waterontharders die niet milieuvriendelijk zijn, dit zijn dan de ionische waterontharders waarin de zout gebruikt wordt. Het probleem voor het milieu zit hem met name in het feit dat het zout uiteindelijk in het zoete oppervlaktewater terecht komt en daardoor een verzilting van het zoete water veroorzaakt. 

Een waterontharder die met magnetische straling werkt heeft helemaal niets met zout te maken en daarom is dit een milieuvriendelijke variant op de zojuist besproken op de niet milieuvriendelijke variant. Er gaat een milieuvriendelijke werking uit van de waterontharder, namelijk dat de energierekening naar beneden gaat als je een waterontharder gebruikt. Dit komt omdat apparaten dus minder energie vragen, je minder energie gebruikt en er daardoor minder CO2 uitstoot plaatsvindt 

Wil je meer weten over waterontharders, neem dan even een kijkje op waterontharder4u.com.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden