Storing hulp

Meest verkochte gebruikte auto onderdelen

Geplaatst op

Een auto is ieder jaar – en soms wel vaker – onderhevig aan onderhoud. Om je auto in optimale conditie te houden is het essentieel om jaarlijks een inspectie uit te voeren, bijvoorbeeld tijdens de APK. In de meeste gevallen moet er altijd wel een onderdeel vervangen worden. Maar welke gebruikte auto onderdelen worden nu het meeste verkocht?

De remmen

De remmen zijn een uitstekend voorbeeld van een onderdeel die sterk worden beïnvloed door slijtage. Hoe meer je rijdt en hoe vaker je remt, hoe sneller je remschijven of remblokken slijten. Door de wrijving die wordt uitgeoefend, gaat er steeds een stukje van de schijven of blokken af. Na verloop van tijd is de dikte niet meer genoeg voor voldoende afremming. In dit geval krijg je ook een melding in je dashboard. Het beste is toch om deze melding voor te zijn: een effectieve rem geeft je namelijk veel meer veiligheid.

De koppeling

De koppeling kan net zoals de remset slijten, maar doet dit wel in mindere mate. Je merkt een versleten koppeling voornamelijk aan het lastiger optrekken, slippen bij het wegrijden en een trillend koppelingspedaal. Een slecht functionerende koppelingset vermindert het rijcomfort behoorlijk, waardoor mensen al snel overgaan op het vervangen van de koppeling. Bij het vervangen is het aan te raden om de volledige set te vervangen, omdat het loshalen en plaatsen een tijdrovende klus is. Het is zonde om dan volgend jaar weer de hele boel los te halen, tegen wederom een relatief lange arbeidsduur.

De uitlaat

Het uitlaatsysteem bestaat – wat veel mensen overigens niet weten – uit meerdere onderdelen. Zo bestaat er bijvoorbeeld een einddemper, een voorpijp en een middendemper. Het volledige systeem zorgt voor minder CO2-uitstoot en minder geluid van de motor. Bij de uitlaat kan roest ontstaan waardoor deze bijvoorbeeld lek raakt en er dus veel meer geluid vrijkomt. In eerste instantie kun je de bodemplaten en uitlaten tectyleren, maar in sommige gevallen is de roest te ernstig en dien je de onderdelen te vervangen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden