Storing hulp

Je wasmachine heeft een storing, wat nu?

Geplaatst op

Je wasmachine is een belangrijk huishoudelijk apparaat. Zonder wasmachine wordt het namelijk behoorlijk lastig om je kleding mooi schoon te krijgen. En dus kun je niet lang zonder werkende wasmachine. Maar wat doe je als er sprake is van een storing? Kun je de storing eenvoudig verhelpen of bezoek je toch liever de Elektro Witgoed Outlet? Wij geven je advies om de storing te verhelpen!

Ga na wat de oorzaak van de foutmelding is

Gebruik je de wasmachine voor het eerst sinds je hem (opnieuw) hebt aangesloten? Dan is de foutmelding mogelijk het gevolg van een verkeerde installatie. Controleer daarom goed of je de wasmachine wel correct hebt aangesloten. Ga bijvoorbeeld na of je de kraan wel (voldoende) hebt opengedraaid. Dit klinkt logisch, maar zeker als je midden in een verhuizing zit, is het mogelijk dat je vergeet om de kraan open te draaien.

Vind je het lastig om de oorzaak van de foutmelding te achterhalen? Dan is het belangrijk om de handleiding van de wasmachine erbij te pakken. Hier staat namelijk bij iedere foutcode aangegeven wat de betekenis ervan is. Heb je de handleiding van je wasmachine niet meer? Maak je dan geen zorgen, de meeste handleidingen kun je gemakkelijk online downloaden. En mocht je de handleiding zo snel niet vinden, dan kun je googelen op het merk, model en de foutmelding.

Overweeg om een andere wasmachine te kopen

In sommige gevallen is een storing in je wasmachine onschuldig, in andere gevallen zul je een monteur moeten inschakelen. Indien dat laatste het geval is, kun je ook overwegen om een andere wasmachine aan te schaffen. Zeker aangezien moderne wasmachines veel zuiniger zijn wat het energieverbruik betreft. Door een andere wasmachine aan te schaffen, bespaar je mogelijk dus ook veel geld op stroomkosten. Is je wasmachine nog niet zo oud? Dan kun je ook overwegen om de wasmachine te laten repareren.

Wat doe je in de tussentijd?

Natuurlijk kun je niet lang zonder wasmachine. Moet je echter op een monteur of op een nieuwe wasmachine wachten, dan gaat hier mogelijk veel tijd overheen. Je kunt ervoor kiezen om je kleding in de tussentijd naar een wasserette te brengen. In veel grote steden zijn er nog wasserettes te vinden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden