Storing hulp

Hoe zorg je ervoor dat je huishoudelijk apparatuur langer meegaat?

Geplaatst op

Het gebruiken van huishoudelijk apparatuur is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons moderne leven. Wasmachines, vaatwassers, drogers, strijkbouten etc. zijn allemaal onderdeel van de moderne wereld waarin we leven. Het is dan ook niet gek dat deze apparaten best ver zijn doorontwikkeld en inmiddels jarenlang meekunnen. Althans, dat hangt wel ten dele af van de mate waarin je deze apparaten goed onderhoudt. In deze blog willen we daarom wat ideeën met je delen over hoe je dit voor elkaar kunt krijgen en er zorg voor kunt dragen dat je apparaten langer meegaan.

Stap 1: regelmatig ontkalken

Een bepaalde zaak die voor veel huishoudelijke apparaten geldt, is dat ze gebruikt worden door middel van het laten doorstromen van water. Neem bijvoorbeeld een vaatwasser. Deze functioneert primair doordat er met hoge snelheid water tegen de borden, de pannen en het bestek wordt gespoten. Daarnaast wordt dit gemengd met andere chemische reinigingsmiddelen in de vorm van vaatwastabletten. Al dit water kan op een zeker moment zorgen voor een toename in de mate van kalkaanslag. Denk bijvoorbeeld aan kalkaanslag op de senso, kalkaanslag in de vaatwasser, kalkaanslag in de wasmachine, etc. Deze kalkaanslag is te voorkomen door een waterontharder aan te schaffen en deze simpelweg zelf te monteren op de waterleiding die je graag kalkvrij wil maken. Kijk voor meer informatie hierover op de website van www.ikwilvanmijnkalkaf.nl.

Stap 2: minder gebruiken

Het is een feit dat alle apparaten eerder schade zullen oplopen wanneer ze dagelijks worden gebruikt. Het is bijvoorbeeld niet moeilijk om je voor te stellen dat een wasmachine die elke dag draait, eerder schade en slijtage zal krijgen, dan een die om de dag draait. Daarom is het belangrijk om de apparaten enkel te gebruiken wanneer je deze daadwerkelijk nodig hebt en om goed rekening te houden met de frequentie van het gebruik ervan. Je kunt dus beter wachten tot de wasmand vol is, voordat je besluit om de wasmachine aan te zetten.

Stap 3: regelmatig schoonmaken

Ten slotte willen we nog even aangeven dat het belangrijk is om je huis en dus ook je huishoudelijke apparatuur goed te onderhouden door regelmatig schoon te maken. In het geval van een vaatwasser gaat het doorgaans om het uitspoelen van het afvoerputje, bij een droger gaat het doorgaans om het verwijderen van het stofreservoir en bij een wasmachine gaat het vaak om het schoonmaken van de rubberen aansluiting.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden