Storing hulp

Hoe kiezen voor een matras?

Geplaatst op

Dus je gaat een matras kopen? Misschien doet je huidige matras je pijn, of wordt je moe wakker. Misschien wil je gewoon een grotere maat. Misschien ben je aan het verhuizen en wil je je oude matras niet van plaats naar plaats sjouwen. Wat er ook gebeurt, ons doel is het om je te helpen de juiste matras te kiezen, zodat je geen fout maakt en geen cent meer betaalt dan nodig is.

Belangrijke punten

Een matras is misschien wel een van de belangrijkste dingen in de slaapkamer. Als je de aanbevolen 8 uur slaap per nacht krijgt, zul je minstens 1/3 van je leven op dat matras doorbrengen. Dat betekent dat als je dat matras 9 jaar lang houdt (wat ongeveer het gemiddelde is), er 3 van die jaren op zal liggen. Velen van ons denken echter niet na over onze matrassen en hoe het ons leven elke dag beïnvloedt.

Wat is het beste matras?

Dit is een van de meest voorkomende vragen die we krijgen. Het is een eenvoudige vraag, maar het antwoord is niet universeel  Het echte antwoord… het hangt ervan af.  Matrassen zijn niet one size fits all.  Je beslissing moet gebaseerd zijn op je specifieke slaapvoorkeuren.

Wat te zoeken in een matras? De belangrijkste factoren

Als je een matras kunt vinden dat je in de juiste positie houdt en toch geen druk op je lichaam veroorzaakt, dan heb je een goede matras voor je gevonden. Er zijn nog enkele andere kleine factoren om rekening mee te houden: bewegingsoverdracht, randsteun en temperatuur. 

Ondersteuning: je wilt dat het matrasje  van top tot teen in de juiste positie houdt, zodat je niet wakker wordt met rugpijn.

Comfort: je wilt niet dat het matras druk uitoefent op je lichaam, wat tot woelen leidt, wat betekent dat je moe wakker wordt.

Hoe test je op ondersteuning in een matras?

De belangrijkste factor bij het vinden van het juiste matras is de juiste ondersteuning. Je hebt een matras nodig om op je lichaamsgewicht te dragen. Dus dat betekent een hard, stevige, matras, toch? Verkeerd! Je lichaam is geen rechte lijn. Of je nu op je rug, zijkant of buik slaapt, je lichaam heeft rondingen en een matras moet omhoog komen om de rondingen en bogen van je lichaam te ondersteunen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden