Storing hulp

Hoe ga je om met kabels in je tuin?

Geplaatst op

Als je een moderne tuin hebt, dan heb je op verschillende plekken te maken met stroomkabels en andere soorten kabels die je wilt (laten) aanleggen. Je kunt immers niet een tuinhuisje hebben zonder koelkast, speaker, terrasverwarming, etc. Kabels zijn doorgaans gemaakt van materiaal wat goed bestand is tegen weer en wind, maar een ongelukje zit altijd in een klein hoekje. Zoals je kunt voorstellen kunnen ondergrondse kabels in je tuin waarbij een storing is opgetreden best een probleem zijn. Daarom is het handig om, bij het ontwerpen of restylen van je tuin, rekening te houden met goed kabelmanagement. Dus, hoe ga je nu eigenlijk om met kabels in je tuin? In deze blog geven we je verschillende tips over hoe je hier op een handige manier een invulling aan kunt geven. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Kies voor een juiste tuinvloer

Een van de dingen die je bij het uitzoeken van je tuin doorgaans al meeneemt, is de soort vloer of ondergrond die je wilt hebben. Misschien wil je wel graag in je hele tuin een mooie grasmat hebben liggen. Dit is misschien wel erg mooi, maar het kan ook problemen opleveren voor wat betreft goed kabelmanagement. Stel dat er een storing ontstaat en je moet de kabels controleren die onder het gras doorlopen. Ben je dan bereid om het verzorgde gazon te verdelgen zodat je bij de kabel kunt komen? Kies daarom voor bijvoorbeeld een kunstgrasmat. Daar kun je veel eenvoudiger de boel optillen zonder dat je hiermee in de problemen komt. Ook een tegelvloer kan een goed alternatief hiervoor zijn. Neem hiervoor bij voorkeur grote tuintegels van bijvoorbeeld 60×60 tuintegels.

Kies een goede route

Je hoeft natuurlijk niet een lijnrechte  route af te leggen vanaf het startpunt in of onder je huis. Je kunt er namelijk zonder probleem voor kiezen om de kabels langs een route te leggen die goed past bij de inrichting van de tuin. Zo kun je de kabels voor een groot gedeelte van de route, de kabels langs het huis laten lopen of in de aarde waarin de planten groeien. Dit is een erg handige en prettige plek om kabels via te laten lopen aangezien de kabels makkelijk zijn op te graven wanneer er iets moet worden nagekeken. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden