Storing hulp

Het rieten dak is een vaste waarde geworden en gebleven

Geplaatst op

In een wereld waar bijkans alles digitaal en elektronisch is, is het soms heerlijk om even terug te gaan in de tijd. Leg de smartphone eens aan de kant en ga eens bordspelletjes spelen. Je zult ervaren hoe heerlijk en ontspannend dat is. In de hectische en snelle wereld van nu, waar alles storingsgevoelig is, is ook het rieten dak een baken van rust. 

Het rieten dak is ook zo’n vaste waarde

Het rieten dak is ook zo’n vaste waarde. Het is een al erg oud dak, en een dak dat zich ondanks de leeftijd nog steeds in een grote belangstelling mag verheugen. Daar kan geen modern dak tegenaan. Voor het laten leggen van een rieten dak en je wel sterk afhankelijk van een rietdekkerij. Rietdekken is een ambacht, een vak. Voorheen werd dit vak door de vader aan de zoon geleerd, tegenwoordig zijn er speciale rietdekken opleidingen. Daarmee is het ambacht in elk geval veilig gesteld voor de toekomst. 

Zoek altijd de beste rietdekkerij

Zoek dus de beste rietdekkerij en laat je adviseren wat betreft de manier van leggen. Dit kan namelijk op twee manieren en de specialist van de rietdekkerij kan al snel advies geven wat voor jou de beste optie is. Je kunt kiezen voor de ouderwetse uitstraling, met het karakteristieke rieten dak. Vaker kiezen mensen echter voor de meer moderne uitvoering. In dat geval wordt er een getimmerde constructie over het bestaande dak gelegd. Vervolgens wordt het riet aan deze constructie vastgemaakt. Voordeel van deze manier van werken is dat de isolatie veel beter is en dat er ook sprake is van een betere brandveiligheid. 

Een rieten dak moet mits goed onderhouden wel dertig jaar meekunnen

Zorg dat de rietdekkerij ook steeds snel onderhoud pleegt aan jouw dak als dat noodzakelijk is. Denk om de schade na storm bijvoorbeeld. Of denk aan de plotselinge aanwezigheid van mos en alg en kale plekken op het dak. Hoe eerder je onderhoud laat plegen, hoe beter. Zo verleng je ook nog eens de levensduur van het dak. Met de juiste rietdekkerij moet een rieten dak wel dertig jaar meekunnen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden