Storing hulp

Een smart home: de nieuwste ontwikkelingen

Geplaatst op

Onze huizen worden steeds slimmer. Met de nieuwste technologieën en ontwikkelingen zorgen we ervoor dat ons leven een stuk gemakkelijker wordt. Natuurlijk komt hierbij wel de vraag: hoe zorgen we dat deze nieuwe technologie veilig is? Stel bijvoorbeeld dat je koelkast volledig op een nieuw netwerk draait en deze vervolgens een storing krijgt. Kunnen we dan nog wel gebruikmaken van de koelkast? En kan het nieuwe netwerk van de koelkast gehackt worden?
In deze blog gaan we het hebben over de nieuwste ontwikkelingen op gebied van smart homes.

Surround sound

In 2021 zijn entertainment systemen een stapje verder gegaan. Je hele huis kun je nu voorzien van bijvoorbeeld een Sonos audio-systeem met spraakbesturing. In plaats van dat je via een app je muziek of tv-audio kunt afspelen, praat je gewoon tegen je sonos box en krijg je te horen wat je wilt. De kwaliteit van de muziek boksen is ook weer naar een hoger niveau gebracht. Een mooie ontwikkeling. Als je voor de beste prijs/kwaliteit gaat, raden we de Bosch-systemen aan. Ga je voor het gemak en het hele pakket, kies dan voor Sonos. De muziekboxen worden steeds mooier en kunnen zelfs individueel opgepakt worden en meegenomen worden. Vind je speakers lelijk? Neem dan een kijkje naar de onzichtbare speakers van Amina. Deze worden in de muur geplaatst en vervolgens wordt er overheen gepleisterd en geschilderd. Ook kun je deze bijvoorbeeld in een boekenkast met deuren plaatsen. De speaker gaat door de wand heen.

Slimme deurbel

Steeds meer mensen kiezen voor een slimme deurbel: een deurbel met een camera die in contact staat met je telefoon. Je krijgt een melding wanneer er iemand voor de deur staat en kunt zelfs via de camera zien wie het is. De duurste varianten laten je zelfs praten met degene voor de deur. Handig als je er niet bent.

Beveiliging

In Nederland zien we ook steeds meer mensen investeren in beveiliging van het huis. Door smart camera’s in het huis op te hangen zie je precies wie er ongewenst je huis betreed. De privacy regels zijn streng, daarom zien we vrij weinig camera’s die naar buiten zijn gericht, maar ook deze camera’s zien we in 2021 steeds meer verkocht worden. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden