Storing hulp

Een kabeltje hier en een kabeltje daar

Geplaatst op

Herken je dat? Je hebt je huis helemaal netjes opgeruimd en mooi gemaakt. Alles is weer spik en span. Vervolgens ga je op de bank zitten om naar de televisie te kijken. Na zo’n lange dag werken heb je dat zeker wel verdient. Je zet de televisie aan, maar die reageert niet. Zou er een storing zijn? Dat zou wel kunnen. Je zoekt in de meterkast naar een oplossing, maar daar is niets te vinden. Dan kijk je op het internet of er eventueel een storing in de buurt bekend is. Ook helemaal niets. Je besluit bij de televisie te kijken en daar ontdek je het probleem. Je kat heeft de kabel door gekauwd. Nu zal de televisie het zeker niet meer doen, daar gaat je relax-momentje. Hoe zou je dit nou kunnen voorkomen? 

Kabelgat

Een eerste mogelijkheid hoe je kunt voorkomen dat je kabels los over de vloer heen liggen, is een kabelgat. Een kabelgat kun jij bijvoorbeeld maken in je bureau. Hierdoor kan je kabel direct naar boven vanuit het stopcontact naar je bureau komen. Wanneer je een kabelgat hebt, zullen al je draden naar een specifiek punt gaan en zullen ze niet overal om je heen rondslingeren. Daardoor zal je ook veel minder snel met je bureaustoel overheen rijden of er zelf over struikelen. Dus blijven je kabels veel langer goed en heel.

Kabelgoot

Wanneer je via de muren naar boven kabels hebt lopen, kun je voor jezelf een kabelgoot maken. Hierdoor kun je de kabels niet snel beschadigen en zijn ze voor de rest van de kamer netjes weggewerkt. Niemand kan ook zomaar bij de kabels, wat voor zowel jezelf als anderen een groot voordeel is. Dit is ook voor jouw veiligheid en andermans veiligheid het beste.

Kasten op maat

Een laatste mogelijkheid zijn kasten op maat. Wanneer je kasten op maat laat maken, kun je hierin je kabels laten wegwerken. Kasten op maat kun je ook zelf bepalen hoe breed, hoe lang, hoe groot of hoe klein. Meubels op maat zijn om die reden ook wat prijziger, maar uiteindelijk heb je er wel veel aan. Wanneer je een kast op maat laat maken, kun je bijvoorbeeld het stopcontact van de televisie ook wegwerken. Zo kijk je niet meer naar lelijke kabels.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden