Storing hulp

Digitale deursloten: wat doe je als de stroom uitvalt?

Geplaatst op

Tegenwoordig zien we heel veel briljante en interessante innovaties in allerlei sectoren. Ook op het gebied van veilig wonen en in het bijzonder deursloten zien we een aantal erg bijzondere ontwikkelingen. Deze toename in digitalisering en verbondenheid van diverse apparaten heeft een naam in de technologiesector, namelijk the internet of things. Het betekent dat allerlei apparaten nu aangesloten kunnen worden op het internet en dat er daarmee ook veel bestuurt kan worden door middel van je mobiele telefoon. Op het gebied van deursloten zien we de opkomst van zogenaamde smart locks.

Hoe werkt een smart lock?

Een smart lock werkt eigenlijk vrij eenvoudig. Net als een gewoon slot heeft het twee onderdelen nodig om een deur te kunnen openen en deze op slot te kunnen doen. Dit zijn niet langer de sleutel en het slot, maar zijn nu je smartphone en het slot. Je kunt ze bedienen met een app of met een van de talloze sensoren in je telefoon. Nota bene: niet elke slotenmaker kan je bij een probleem helpen!

Type communicatie

Een smart lock kan communiceren met je telefoon via de volgende communicatiemethoden:

Bluetooth

Heb je een smart lock op het oog die werkt via Bluetooth? Dan heb je bij een stroomstoring geluk. Deze apparaten werken onafhankelijk van een stroomvoorziening. De meeste van deze sloten werken met batterijen, dus zorg er altijd voor dat die voldoende batterijen hebt.

Wi-Fi

Er zijn ook smart locks die rechtstreeks in verbinding staan met de Wi-Fi-router. Dit is alleen niet erg gebruikelijk. De reden hiervoor is omdat je, wanneer je router offline is, mogelijk niet meer je huis binnenkomt. Verbinding met zowel bluetooth als Wi-Fi is daarvoor een uitkomst.

NFC

NFC is een erg interessante uitkomst voor smart locks. NFC staat voor Near Field Communication en laat apparaten met elkaar communiceren wanneer ze zich op een bepaalde (korte) afstand van elkaar bevinden. Het bevat een eenvoudige chip, dus ook hiervoor is geen directe verbinding met het stroomnetwerk nodig.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden