Storing hulp

Delft: een ondergewaardeerde stad in Nederland

Geplaatst op

Delft is gelegen tussen Den Haag en Rotterdam. Iedereen kent en praat veel over genoemde steden, maar Delft wordt naast studenten minder in de mond genomen. Hoe is dit mogelijk? In deze blog lichten we uit waarom Delft ondergewaardeerd is in Nederland en waarom het een geweldige locatie is om te wonen.

Wonen

Delft is vergeleken met Den Haag en Rotterdam een relatief kleine stad, maar doet niet onder aan de grote steden met gezelligheid. Delft wordt beschouwd als een echte studentenstad, daarom zul je er veel gezellige kroegen en uitgaansgelegenheden vinden. Ook voor niet-studenten zijn er genoeg prachtige kroegen en heerlijke restaurants. Daarnaast kun je in Delft genieten van vele jaarlijkse evenementen. Denk hierbij aan: Muziekfestival Westerpop, International Festival of Technology, de Grachtenconcerten en de Kunst- en Antiekbeurs. Naast cultuur heeft Delft ook prachtige architectuur.
Vind verschillende hofjes, parkjes en geniet van al het groen en prachtige eeuwenoude architectuur. Ben je overtuigd en wil je graag in Delft gaan wonen? Dan raden we aan om in zee te gaan met verhuisbedrijf Delft. Verhuizen in de stad is namelijk een lastige klus omdat de huizen zo oud en smal zijn. Je kunt wel wat hulp gebruiken.

Geschiedenis

Delft wordt tegenwoordig overschaduwt, maar was vroeger een zeer belangrijke stad. In 1400 was het zelfs de twee na grootste stad van het toenmalige Holland. De stad trok veel 17e-eeuwse kunstschilders aan. Misschien heb je wel eens gehoord van: Johannes Vermeer, Pieter de Hooch, Carel Fabritius en Jan Steen. Ook is de “vader” van de microscoop, Antoni van Leeuwenhoek, een Delftenaar: een legende in de stad die menig student zal inspireren.

Universiteit

De uitvinders van de toekomst komen van over de hele wereld naar Delft toe om te studeren. De TU Delft staat namelijk ontzettend hoog aangeschreven als technisch universiteit. Vele internationale prijzen zijn in de wacht gesleept. Van studenten die prestigieuze wedstrijden winnen, tot de Universiteit die met technische doorbraken komt. Om deze redenen vinden wij Delft een ondergewaardeerde stad. Dankzij de cultuur en geschiedenis van de stad, plus de universiteit van Delft met haar vele nieuwe technische ontwikkelingen, is het een interessante plek voor studenten en starters. Het is dus een “stille” stad met “luide” resultaten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden