Storing hulp

De voordelen van plexiglas

Geplaatst op

Als je aan ramen denkt, denk je waarschijnlijk aan dikke ruiten van traditionele glasplaten. Jarenlang was traditioneel glas het enige materiaal dat in ramen werd gebruikt, maar omdat polycarbonaat en plexiglas platen het winnen op het gebied van weerbaarheid, zijn beide inmiddels zeer populaire alternatieven voor glastoepassingen zoals ramen. Waarom zou je dan kiezen voor plexiglas platen voor je ramen in plaats van traditioneel glas? In dit blog lees je de grootste voordelen van plexiglas platen ten opzichte van traditioneel glas.

Sterker en veiliger

Er zijn een aantal redenen om extra sterke ramen te willen, of je nu grote honden hebt, in een orkaangevoelig gebied woont, of je jezelf zorgen maakt over vreemden die inbreken. Plexiglas platen zijn een stuk weerbaarder dan glas, wat betekent dat er veel meer kracht voor nodig is om deze platen te beschadigen of breken dan voor glasplaten. Wanneer je plexiglas platen als je ruiten gebruikt, hoeft je jezelf dus ook niet langer zorgen te maken over iemand die gewond raakt als een ruit breekt. Het plexiglas is uniek wat betreft weerbaarheid en is zeer moeilijk te verbrijzelen of beschadigen. Mocht het plexiglas dan toch stuk gaan, dan loop je in ieder geval niet het gevaar op verwonden door scherpe scherven. De plexiglas plaat valt namelijk niet, zoals glas, helemaal uiteen in duizenden scherven.

Goedkoper

Als je een kostenbewuste ondernemer of consument bent, zal je blij zijn te weten dat plexiglas platen een economisch conservatief alternatief zijn voor glasplaten. De plexiglas platen vergen minder energie tijdens de productie en zijn bovendien goedkoper om te produceren. Daarnaast is plexiglas lichter dan glas, waardoor de verzend- en verscheepkosten een stuk lager liggen dan dat van echt glas. De daadwerkelijke kostenbesparingen van het product hangen van het type plexiglas af dat je koopt, maar zal altijd lager uitvallen dan de prijs van echt glas. Doordat glas veel breekbaarder is, is de kans groot dat je het glas eerder moet vervangen dan plexiglas, waardoor je op lange termijn ook veel geld bespaart. 

Geen schittering en reflectie

Een van de beste redenen om plexiglas platen te kopen boven traditioneel glas is het feit dat je bij plexiglas geen last hebt van schittering en reflecties. De helderheid van de plexiglasplaten, ongeacht de dikte, zorgt ervoor dat meer dan 90% van het licht doorgelaten kan worden, waardoor het transparanter is dan glas. Glas reflecteert namelijk meer licht, waardoor je last kunt hebben van schittering. Deze eigenschappen zorgen er dan ook voor dat plexiglas veel gebruikt wordt in de lichtindustrie. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden