Storing hulp

De standaard uitrustig van een loodgieter

Geplaatst op

Je kunt voor veel verschillende problemen een loodgieter inschakelen, waaronder lekkage, elektrastoring of verstopping. Hoe weet een loodgieter welke materialen hij of zij mee moet nemen? Door de variatie aan klussen zitten er in het werkbusje van een vakman diverse vaste materialen.

Tape

Waarschijnlijk los je zelf ook al één en ander op met ducttape. Stevige tape zit ook in de standaard uitrusting van een loodgieter. Het kan erg handig zijn om een draaisysteem met schroefdraad te herstellen.

Schroevendraaiers

Een loodgieter weet nooit met wat voor pijpen hij te maken krijgt. Een werkbus is dus altijd uitgerust met een grote gereedschapskist, waarin diverse schroevendraaiers zijn te vinden. Zo kan de vakman met alle soorten spijkers, nagels en bevestigingsmaterialen aan de slag.

Moersleutels

Om alle soorten bouten en schroeven los te kunnen draaien, zit er in de gereedschapskist ook een grote set moersleutels. Hiermee kan de loodgieter eenvoudig klemverbindingen opendraaien. Vooral oudere buizen zijn vaak aangetast door rot of plaque, waardoor het loskoppelen vaak niet zo eenvoudig is als het lijkt.

Pijpsnijder

Omdat een loodgieter standaard met pvc buizen bezig is, heeft een vakman altijd een pijpsnijder of pijpzaagmachine bij de hand. Vaak is er schade aan een stuk pijp, waardoor er lekkage ontstaat. Ook bij een verstopping zit de oorzaak vaak in het leidingwerk.

Gootsteenontstopper

Een gootsteenontstopper kan natuurlijk niet ontbreken in het arsenaal van een loodgieter. Vaak heeft de specialist zowel een traditionele ontstopper met roze zuignap en houten steel als een soort elektrische gootsteenontstopper bij zich. Ook beschikt de loodgieter vaak over een vloeibaar middel om gootstenen te ontstoppen.

Ander klusmateriaal

Om door hout en beton te kunnen komen heeft een loodgieter ook veel materiaal bij zich om ergens doorheen te kunnen breken. Dit kan variëren van een breekijzer tot een drilboor.

Een ervaren loodgieter is op elk probleem voorbereid. In Amsterdam en omgeving kun je voor een deskundige vakman terecht bij Amsterdamse Snelservice.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden