Storing hulp

De beste alarmsystemen voor je huis of bedrijf

Geplaatst op

Particulieren en ondernemers willen het hele jaar door veiligheid en bescherming, daarom kiezen ze steeds vaker voor een alarmsysteem. Inbraakwerende sloten zijn niet voldoende meer om volledig inbraakwerend te zijn. Een goed en professioneel alarmsysteem schrikt inbrekers immers ook af. Bepaalde alarmsystemen zijn echter beter dan anderen. Je hebt bijvoorbeeld camerabewaking bij de toegangspoort, maar ook bewegingssensoren binnen in het gebouw. Daarom behandelen we de beste alarmsystemen voor het beveiligen van je huis of bedrijf.

Mogelijkheden

De nieuwste alarmsystemen zijn draadloos en via een mobiele telefoon te bedienen. Deze geavanceerde technologie biedt veel veiligheid tegen inbraken. Draadloze alarmbewaking vereist communicatie tussen sensor en bedieningspanelen, waar in bepaalde gevallen ook stroom voor nodig is. Mocht de stroom uitvallen, dan is je huis of pand in één keer inbraakgevoelig. Daarom zijn er alternatieven op de markt voor smart locks op stroom, zoals sloten die communiceren via Bluetooth, WiFi of NFC.

Alarmsystemen voor particulieren

Inbrekers worden steeds slimmer en ontwikkelen nieuwe inbraaktechnieken, daarom kan het helpen om een alarmsysteem aan te schaffen om je huis te beveiligen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de volgende standaard alarmsystemen:

  • Bewakingscamera’s
  • Bewegingssensoren
  • Intercomsystemen
  • Smart locks
  • Toegangscontrolesystemen

Alarmsystemen voor bedrijven

Geavanceerde alarmsystemen die meer geschikt zijn voor het beveiligen van bedrijfs- en kantoorpanden zijn:

  • Draadloze alarmsystemen waarmee je via een paneel alle sensoren in het pand kan activeren.
  • Alarmsystemen met mobiele, spraak- of thuisbediening, waardoor je het systeem zowel thuis als onderweg kunt activeren en controleren.
  • Versleutelde alarmsystemen met back-up, zodat het alarm blijft werken bij een stroomstoring.
  • Custom made systemen met onder meer beveiligingscamera’s, draadloze deur- en raamalarmen, paniekknoppen en bedieningspanelen aan de muur.

Doe-het-zelf of een professional inschakelen

Veel mensen verkiezen een doe-het-zelf alarminstallatie boven een professioneel alarm, omdat je geld bespaart. Toch is een goedkoop alarm niet altijd de beste keuze. Bij de goedkope modellen moet je vaak veel aansluitdraden verbinden en onderdelen koppelen, waardoor er een risico bestaat dat het systeem niet werkt als het niet op de juiste manier geïnstalleerd is. Om storingen te voorkomen adviseren we dan ook om een alarmsysteem te laten installeren door een professionele slotenmaker.

Mocht je alarmsysteem toch een storing krijgen, dan zijn wij er om je snel te helpen. Storingen verhelpen we op afstand en bij je thuis. Neem contact op voor meer informatie.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden