Storing hulp

De belangrijkste hulptips voor het onderhouden van zonnepanelen

Geplaatst op

Steeds meer huishoudens kiezen voor een investering in zonnepanelen. Een goede ontwikkeling aangezien dit een investering is dat je vrijwel altijd terugverdient. Daarnaast lever je een bijdrage aan je eigen energievoorziening wat milieuvriendelijk is. Wanneer je ze net hebt laten installeren dan zul je je vast afvragen hoe vaak je onderhoud moet plegen. We hebben daarom deze blog opgesteld als hulplijn waar je op kan terugvallen voor de beste tips in het onderhouden van je zonnepanelen.

Reguliere inspectie uitvoeren

Een groot voordeel is dat zonnepanelen statisch zijn en geen bewegende onderdelen hebben. Dit maakt de panelen al een stuk onderhoudsvriendelijker. Toch vragen we je om in ieder geval het minimale onderhoud wel uit te voeren, je wilt namelijk lang kunnen genieten van je zonnepanelen zodat je de investering weer snel en ruim terugverdient. De panelen zijn gevoelig voor extreme weersomstandigheden. Plan dus een reguliere inspectie in om de staat van de zonnepanelen te controleren. Houd hierbij rekenen dat je ook controleert op bedrading, losse boutjes, schroeven en dergelijke.

Het schoonmaken van zonnepanelen

De zonnepanelen werken op hun best als deze niet belemmerd zijn door stof, bladeren, vuil of sneeuw. Hoe minder onderhoud je uitvoert hoe meer vuil zich ophoopt op de panelen. En met meer vuil kunnen de panelen simpelweg minder energie opwekken. Maak de panelen schoon met een simpele zachte doek. Gebruik hier geen schoonmaakmiddel bij, dit kan namelijk resten achterlaten. Hoe vaker je dit doet hoe makkelijker het vuil eraf te halen is.

Houd de energieopwekking in de gaten

De beste pijler om de werking van je zonnepanelen in de gaten te houden is de mate van energieopwekking. Leer deze monitoringsystemen dus goed kennen en check regelmatig de gegevens en de hoeveelheid energie dat er wordt opgewekt. Dit is allemaal bij te houden via applicaties op je telefoon of computer. Je kunt zelfs per paneel controleren hoe goed deze presteert. Op deze manier kan je erachter komen of er iets mis is met een paneel. Grijp dus gelijk in als je onregelmatigheden terugziet in de data. Ga daarom in zee met AP Solar voor een betrouwbare partner in zonne energie en met de meeste vakkennis over zonnepanelen in Friesland.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden