Storing hulp

Adviezen om inbraken te voorkomen

Geplaatst op

Bij StoringHulp.nl willen we je graag informeren over alles wat betrekking heeft op de veiligheid en leefbaarheid van je woning. In deze blog gaan we je vertellen hoe je met een aantal eenvoudige tips kunt zorgen dat inbrekers geen kans krijgen bij jou thuis. Lees daarom snel verder om te ontdekken welke tips jezelf op een eenvoudige manier kunt inzetten als het gaat om inbraakpreventie.

Zorg voor verduistering

Wanneer jij weg bent dat weekend dan is het goed om een goede verduistering voor de ramen te hebben, die al dan niet automatisch, met hulp van familie en vrienden, of met een app bediend kan worden, zodat deze ‘s avonds dicht is en overdag open. Rolluiken of rolgordijnen zijn bijvoorbeeld een erg handige manier om verduistering toe te passen. Nu moet je niet denken dat rolgordijnen heel duur zijn, want er zijn ook goedkope rolgordijnen. Op deze manier kunnen inbrekers niet naar binnen kijken om te zien of er wat te halen valt.

Laat het huis niet te netjes achter

Wanneer je op vakantie gaat, is het goed om het huis zichtbaar niet te netjes achter te laten. Denk bijvoorbeeld aan een tafel, je kunt er best iets op laten liggen, zo ziet het eruit alsof er geleefd wordt in het huis. Inbrekers moeten in ieder geval nooit het idee krijgen dat de bewoners langere tijd niet thuis zijn. Het kan ook helpen om periodiek een lamp aan en uit te doen, dit kan vaak ook vanaf afstand geregeld worden. Een van de belangrijkste dingen die vaak vergeten worden, is de post halen uit de brievenbus. Wanneer je op vakantie bent is het niet makkelijk dit zelf te doen, daarom raden je aan om het te vragen aan de buren of familie. Tot slot raden we je aan om geen dure apparatuur op de tafel te laten liggen, denk bijvoorbeeld aan een laptop in dit geval. Ook andere dure zaken als instrumenten kun je het beste opbergen, misschien op een geheime plek op zolder of in een kluis.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden