Storing hulp

3 populaire buurten in Laren

Geplaatst op

Laren is een plaats in de provincie Noord-Holland en telt ongeveer 11.000 inwoners. Laren is een van de rijkste gemeenten van Nederland en is daarnaast een van de oudst bebouwde plaatsen in het Gooi. In Laren zijn vrijwel alle buurten erg populair. Waar je kunt wonen hangt af van je budget. Jonge gezinnen trekken vaak naar de buurten Oostereng en Dorpskern. 

Oostereng

Oostereng is een landelijke groene buurt in Laren waar zo een 1200 mensen wonen. Oostereng ligt dan ook deels aan de akkers. De man/vrouw verhouding is hier redelijk goed verdeeld. In deze wijk vind je verschillende typen huizen, van nieuwe en moderne vrijstaande huizen, twee-onder-één-kap woningen en tussenwoningen tot authentieke boerderijen. Vaak zijn deze boerderijen inmiddels wel verbouwd en gemoderniseerd van binnen. Het is een erg rustige en overzichtelijke buurt. Ideaal om kinderen op te voeden. Daarnaast ligt de wijk dicht bij de A1, waardoor de wijk goed bereikbaar is en je Laren ook weer makkelijk uitkomt. 

Omloop 

Ook de omloop is een groene en ruime buurt, die goed bereikbaar is vanaf zowel de A1 als de A27. De Omloop telt ongeveer 1045 inwoners. In deze buurt vind je ongeveer 50% koopwoningen en 50% huurwoningen. Ook hier worden vrijstaande huizen afgewisseld met twee-onder-één-kap- en tussenwoningen. 

Postiljon

Deze buurt is een van de nieuwste wijken in Laren. Deze kenmerkt zich echt als een nieuwbouwbuurt. De Postiljon bestaat voornamelijk uit vrijstaande huizen en villa’s en telt ongeveer 405 inwoners. Een erg rustige wijk die door groen wordt omringd. In deze buurt staan ongeveer 170 woningen, hiervan is 64% een koopwoning. 32% van de woningen zijn huurwoningen. Momenteel wonen er erg veel gezinnen met vaak meerdere kinderen. 

Op zoek naar een woning in Laren?

Wil je graag in een van bovenstaande buurten wonen in Laren? Of een andere buurt in Laren? Neem een kijkje bij makelaar Laren voor de beschikbare woningen. Uiteraard is het ook mogelijk om je huis te koop te zetten via Kappelle makelaardij. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden